• EcoFrecvențe

  • 著者: Dan Vasiliu
  • ポッドキャスト

EcoFrecvențe

著者: Dan Vasiliu
  • サマリー

  • În fiecare săptămână, EcoFrecvențe vă invită să descoperiți ritmul planetei noastre prin intermediul discuțiilor despre schimbările climatice și provocările de mediu ale zilei de mâine. Ghidați de Dan Vasiliu, veți explora subiecte de actualitate care ne afectează viața de zi cu zi, de la dezastrele naturale până la soluțiile inovatoare pentru un viitor sustenabil. EcoFrecvențe este mai mult decât o emisiune, este o chemare la acțiune lansată de Radio România Cultural.
    Dan Vasiliu
    続きを読む 一部表示

あらすじ・解説

În fiecare săptămână, EcoFrecvențe vă invită să descoperiți ritmul planetei noastre prin intermediul discuțiilor despre schimbările climatice și provocările de mediu ale zilei de mâine. Ghidați de Dan Vasiliu, veți explora subiecte de actualitate care ne afectează viața de zi cu zi, de la dezastrele naturale până la soluțiile inovatoare pentru un viitor sustenabil. EcoFrecvențe este mai mult decât o emisiune, este o chemare la acțiune lansată de Radio România Cultural.
Dan Vasiliu
エピソード
  • Bucureștiul și pasiunea pentru fotografia de natură
    2024/12/13

    Poate fi un oraș mare precum Bucureștiul locul ideal pentru pasionații de fotografie de natură? Cu siguranță DA!

    Capitala oferă nenumărate locuri în care viața sălbatică se intersectează cu urbanul, iar obiectivul foto ne poate introduce într-o lume spectaculoasă, aflată la câțiva pași distanță de noi.

    Victor Marin, de la Rețeaua pentru Natură Urbană a făcut o plimbare prin așa numita ”Deltă a Dâmboviței” alături de Florentina Tîlvîc, fotograf FORONA.

    Dialogul care a fost înregistrat la final de vară face parte din podcastul Dialog pentru Natură, și poate fi găsit în întregime pe canalul de YouTube al Rețelei pentru Natură Urbană.

    Iar peisagistul Bogdan Mihalache, de la Asociația ”Bucureștii verzi și noi” ne explică în această săptămână la ce trebuie să fim atenți când cumpărăm arbori sau arbuști.

    EcoFrecvențe este un podcast Radio România Cultural realizat de Dan Vasiliu

    続きを読む 一部表示
    21 分
  • Rewilding Argentina: Povești cu jaguari și comunități frumoase
    2024/12/06

    Proiectul Rewilding Argentina este o inițiativă ambițioasă care vizează restaurarea ecosistemelor naturale degradate din Argentina prin reintroducerea speciilor native dispărute sau amenințate.

    Fondat pe principiile conservării biodiversității, acest program lucrează pentru a recrea echilibrul ecologic, integrând specii emblematice precum jaguarul, furnicarul uriaș, tapirul și lupul de pampas.

    Rewilding Argentina are scopul de a reîntări lanțurile trofice naturale și de a stimula regenerarea ecosistemelor, creând habitate sănătoase care să sprijine atât fauna, cât și comunitățile umane locale. Proiectul colaborează cu diverse organizații, guverne și comunități pentru a asigura succesul pe termen lung al acestor inițiative ecologice.

    Dincolo de restaurarea ecologică, proiectul are un impact pozitiv asupra economiilor locale prin promovarea ecoturismului și crearea de locuri de muncă sustenabile.

    Rewilding Argentina își propune să educe și să inspire comunitățile să devină gardieni ai naturii, evidențiind legătura dintre sănătatea ecosistemelor și bunăstarea umană.

    Regiunile în care se implementează acest program, cum ar fi Parcul Național Iberá sau zona Patagoniei, devin exemple remarcabile de cum pot fi transformate peisajele naturale, în beneficiul întregii planete.

    Victoria Donos (Conservation Carpathia) a vizitat Argentina pentru a vedea aceste transformări la fața locului și a povestit la Radio România Cultural experiențele pe care le-a trăit în America de Sud.

    EcoFrecvențe este un podcast Radio România Cultural prezentat de Dan Vasiliu

    続きを読む 一部表示
    29 分
  • Infrastructură vs viață sălbatică. Soluții pentru coabitare
    2024/11/29

    Domeniul protejării naturii este unul foarte vast, cu probleme și soluții care se întrepătrund.

    Ecoductele sunt structuri care permit animalelor să traverseze bariere realizate de oameni, cum ar fi autostrăzile. Ecoductele pot fi pasaje subterane sau supraterane, tuneluri ori viaducte și, în general, sunt construite pentru animale mari sau animale care se deplasează în turme.

    Despre această soluție pentru protejarea vieții sălbatice a stat de vorbă Adrian Dohotaru, de la Rețeaua pentru Natură Urbană, cu Laszlo Rakosy, profesor și cercetător la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. Conversația face parte din podcastul Dialog pentru natură, care poate fi găsit și pe canalul YouTube al Rețelei pentru Natură Urbană.

    EcoFrecvențe este un podcast Radio România Cultural realizat de Dan Vasiliu


    続きを読む 一部表示
    28 分

EcoFrecvențeに寄せられたリスナーの声

カスタマーレビュー:以下のタブを選択することで、他のサイトのレビューをご覧になれます。