エピソード

  • 25è aniversari dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació UOC
    2025/04/02
    Aquest any celebrem 25 anys d’excel·lència, innovació i compromís en la formació de professionals de la comunicació a la UOC. Per commemorar aquesta efemèride, hem celebrat un esdeveniment molt especial on repassem el camí recorregut, compartim experiències i mirem cap al futur de la comunicació amb docents, estudiants, exalumnes, companys i companyes d'altres àrees i estudis de la UOC i professionals de tots els àmbits del sector, que han format part d'aquesta trajectòria i que han contribuït a consolidar la nostra comunitat. Una jornada plena de reflexions, reconeixement i trobades
    続きを読む 一部表示
    58 分
  • Entrevista amb la periodista Laura Aznar (25è aniversari dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació )
    2025/04/02
    En el marc del 25è aniversari dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació UOC parlem amb Laura Aznar, sociòloga i periodista a Crític. Presentadora i directora d'El Pòdcast de Crític, col·laboradora en diversos mitjans de comunicació com TV3, RTVE i RAC1 i professora col·laboradora al Màster de Periodisme i Comunicació Digital de la UOC. Amb ella vam parlar del sorgiment de mitjans alternatius com Crític, La Directa, La Marea, El Salto, CTXT, etc. al voltant del 15M; del periodisme fet a foc lent; del que suposa ser dona en un sector que segueix molt masculinitzat; del mansplaining i de la dificultat de fer-se un lloc i ser esquerda en espais hostils com les tertúlies de ràdio i televisió; de desinformació i l'auge de la ultradreta; i, per descomptat, del futur de la professió.
    続きを読む 一部表示
    35 分
  • Parenthesis - Expulsió. Un pòdcast de Parenthesis sobre l’obra Expulsió de Pau Miró
    2025/02/26
    Viure a Barcelona, cada vegada més difícil? Les relacions: cada cop més fràgils i superficials? L’equip artístic de l’obra Explusió i experts UOC tracten temes com l'urbanisme, la gentrificació i la salut mental en un debat al voltant de l'obra de Pau Miró, una història sobre la necessitat de creure en petites utopies en la Barcelona dels nostres dies Aquest episodi de Parenthesis és fruit d’una col·laboració entre la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Sala Beckett, impulsada pel vicerectorat d’Aliances, Comunitat i Cultura i els Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació de la UOC. Direcció i guió: Candela Ollé, professora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC Amb la participació de: Toni Casares, director d’Expulsió Mirela Fiori, professora dels Estudis de Dret i Ciència Política de la UOC Cristina Fort, coordinadora de Comunicació dels Estudis de la UOC Inés Gutiérrez, professora dels Estudis d’Economia i Empresa de la UOC Ferran Lalueza, professor dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC Joan Carles Medina, professor dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la UOC Pau Miró, autor d’Expulsió Candela Ollé, professora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC Àrea de Cultura de la UOC Lluís Rius Júlia Faneca Gemma Ustrell Olga Soria Laboratori d'experimentació sonora - UOCLabs Efraín Foglia, coordinador científic del Medialab Mireia Galofré Ainhoa Garcia Àrea de Comunicació Ramon Martínez Marta Taña Elvira Vilardell
    続きを読む 一部表示
    54 分
  • Eleccions Estats Units. Un mes després, quina anàlisi en podem fer?
    2024/12/09
    Trump torna a ser president, i des de Parenthesis creiem que no és inexplicable, així que comptem amb dos experts per a analitzar-ho: Miquel Pellicer, director d'estratègia digital de la UOC i Ana Sofia Cardenal, professora dels Estudis de Dret i Ciència Política de la UOC. Tot moderat per Alexandre López-Borrull, professor dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació. Volem saber com ho han viscut i com ho podem interpretar. Benvingudes i benvinguts.
    続きを読む 一部表示
    51 分
  • Parenthesis - #Triolavida
    2024/02/05
    Parenthesis se suma a les jornades Trio la vida. Les professores Alba Pérez, dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació, i Candela Ollé, professora dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació conversen sobre el suïcidi, el telèfon 061 i com tots i cadascun de nosaltres podem ser d'ajuda si estem disponibles. A més, es presenta breument la resta d'activitats que organitza la UOC durant els 3 dies de jornada.
    続きを読む 一部表示
    40 分
  • Parenthesis - Cacophony
    2024/01/16
    És legítim ocultar la veritat per defensar una causa justa? Un error mereix un linxament mediàtic? Tenim dret a equivocar-nos? Aquest nou capítol de Parenthesis posa aquests interrogants al centre d’un debat en què participen professionals del teatre, estudiants i professorat universitari. Parlem dels límits de la veritat, de difamació i vergonya, de fake news i de perspectiva de gènere, i d'altres qüestions que planteja Cacophony, una obra teatral de la dramaturga britànica Molly Taylor. Aquest Parenthesis és fruit d’una nova col·laboració entre la Universitat Oberta de Catalunya i la Sala Beckett, impulsada pel vicerectorat d’Aliances, Comunitat i Cultura i els Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació de la UOC. Parenthesis: Efraín Foglia: Direcció, concepte i muntatge. Candela Ollé: Direcció, revisions i guió. Aquest Parenthesis és fruit d’una nova col·laboració entre la Universitat Oberta de Catalunya i la Sala Beckett, impulsada pel vicerectorat d’Aliances, Comunitat i Cultura i els Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació de la UOC. Locució: Antònia Folguera. Sónar +D. Lluís Rius: Director de l'Àrea de Cultura. Judith Clares: Directora del Grau de Comunicació. Persones expertes convidades: Cristina Pujol: Professora. Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació. Silvia Martínez: Professora. Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació. Alexandre López: Professor. Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació. Maria Olivella: Coordinadora de la Unitat d’Igualtat. Ignasi Salellas: Professor. Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació. Sala Beckett: Anna Serrano: Directora de l’obra Cacophony. Clara de Ramon: Actriu principal de l’obra Cacophony. Laboratori d'experimentació sonora - UOCLabs: Ainhoa Garcia Caruana: Gravació, edició, teaser. Ricardo Coda Maldonado: Postproducció de so. Equip de gestió: Andrea Tabernero: Gestora de projectes.
    続きを読む 一部表示
    32 分
  • El impacto de la inteligencia artificial en la comunicación corporativa
    2023/12/19
    Sabemos que la inteligencia artificial ha venido para quedarse y que impacta en casi todas las esferas de nuestra actividad personal y profesional; también en el campo de la comunicación corporativa. ¿Qué labores comunicativas facilita? ¿Qué labores seguirán siendo reducto de la inteligencia humana? ¿Qué herramientas aportan más valor y cómo podemos estar al día de sus avances? ¿Cuáles son las implicaciones éticas que conlleva su uso? Respondemos a todas estas cuestiones de la mano de Cristina Aced, consultora, formadora y mentora de comunicación, y de Marc Argemí, socio director de Sibilare, en este episodio moderado por Ferran Lalueza, profesor de comunicación corporativa en la UOC.
    続きを読む 一部表示
    39 分
  • Conversaciones sobre cine y cultura audiovisual: ficciones sonoras (Parte 4)
    2023/07/24
    Concluímos este viaje con un conjunto de preguntas específicas sobre algunos de los proyectos más conocidos de las personas invitadas, como Santuario, El gran apagón, Nido de avispas y Biotopía. Y con las preguntas del público asistente, centradas en la postproducción de este tipo de podcasts.
    続きを読む 一部表示
    32 分