• שיעור לפרשת מטות מסעי תשפ"ה - השיעור השבועי של סיון רהב-מאיר
    2025/07/22

    מה הלקחים והמסרים שניקח איתנו מספר "במדבר", אל החיים שלנו, כאן ועכשיו? השיעור השבועי עם סיון רהב-מאיר. מוזמנים להצטרף, מוזמנים לשתף.

    1. גם בקיץ, גם בחופש הגדול - יש פרשה. והשבוע קוראים 2 פרשות: פרשת מטות ופרשת מסעי – הפרשה התשיעית והעשירית שחותמות את ספר במדבר.

    2. בסיומו של ספר, של חומש שלם, יש בתי כנסת שבהם נוהגים להכריז שלוש מילים מחזקות: "חזק, חזק ונתחזק".

    3. ומה בפרשות? הרבה עניינים. למשל, פירוט של רשימה ארוכה של 42 (!) המסעות של העם במדבר, מעין "מסיבת סיום" אחרי כל התלאות והדרך הארוכה בדרך אל היעד. לכל תחנה שעברנו בדרך בחיים שלנו - יש כמובן משמעות ומסר.

    4. אנחנו בתקופת "בין המיצרים", תקופת אבלות של שלושה שבועות לקראת תשעה באב. יש מנהגים רבים של אבל בימים האלה (לא מתחתנים, לא מסתפרים ועוד - לפי הנהוג בעוד השונות). בשבת קוראים אחרי הפרשה הפטרה מיוחדת, לימים האלה, אבל אין בשבת עצמה מנהגים של אבלות. להיפך, זהו יום של שמחה.

    5. ובשבת הזו - מציינים גם את ראש חודש אב.

    続きを読む 一部表示
    22 分
  • שיעור לפרשת פנחס תשפ"ה - השיעור השבועי של סיון רהב-מאיר
    2025/07/14

    מה המסרים בפרשת השבוע אל ימי הקיץ של יולי-אוגוסט? מה המשמעות של "שלושת השבועות" שהתחילו השבוע? השיעור השבועי של סיון רהב-מאיר. מוזמנים להצטרף, מוזמנים לשתף.

    1. השבוע, אחרי צום י"ז בתמוז ביום ראשון, החלה תקופת "שלושת השבועות" (שמכונה גם "בין המיצרים"), עד תשעה באב. בי"ז בתמוז נפרצו ונפלו חומות ירושלים, ובתשעה באב נחרב בית המקדש. אלה ימים עם מנהגי אבלות שמסמלים מדי שנה חיבור לחורבן ולמה שחסר, וגם חיבור לתקווה ולאמונה.

    2. פרשת השבוע היא פנחס, הפרשה השמינית בספר במדבר. זו הפרשה השנייה באורכה מבין כל פרשות השבוע, ויש בה 168 פסוקים.

    3. בין הנושאים הרבים בפרשה: ספירת כל עם ישראל במפקד גדול, חלוקת ארץ ישראל לשבטים השונים, הקורבנות בבית המקדש (בימים רגילים וגם בימי שבת וחג), פרידה ממשה רבנו שלא ייכנס לארץ ישראל ועוד.

    4. אלוקים מודיע בפרשה למשה רבנו על מינוי יהושע בן נון ליורש. לא הבנים של משה יקבלו את התפקיד אלא יהושע, התלמיד המסור, מה שמלמד אותנו שהנהגה לא עוברת רק בירושה, אלא מגיעה בעיקר בזכות כישרון והשקעה.

    5. בשבת בבוקר, אחרי הקריאה בתורה, קוראים את ההפטרה. השבוע מופיע בה פסוק מפורסם ויפה על הנאמנות של עם ישראל במשך ארבעים שנה במדבר, ובעצם - על הנאמנות והברית והקשר לאורך אלפי שנים, עד היום: "כֹּה אָמַר ה': זָכַרְתִּי לָךְ חֶסֶד נְעוּרַיִךְ אַהֲבַת כְּלוּלֹתָיִךְ לֶכְתֵּךְ אַחֲרַי בַּמִּדְבָּר בְּאֶרֶץ לֹא זְרוּעָה".

    שבת שלום, בשורות טובות.

    続きを読む 一部表示
    23 分
  • שיעור לפרשת בלק תשפ"ה - השיעור השבועי של סיון רהב-מאיר
    2025/07/09

    על משמעותו של יום הצום שמתקרב (י"ז בתמוז, ביום ראשון) ועל הברכות המרגשות בפרשת השבוע. השיעור השבועי של סיון רהב-מאיר, עם כלים מעשיים לימים מאתגרים. מוזמנים להצטרף, מוזמנים לשתף.

    1. שלום לכם, גם בקיץ ובחופש הגדול, פרשת השבוע ממשיכה ללוות אותנו. והשבוע – פרשת בלק, הפרשה השביעית בספר במדבר.

    2. הפרשה מתארת את בלק, מלך שמבקש לקלל את עם ישראל ולכן פונה אל הנביא בלעם. אבל כאשר בלעם מנסה לקלל, יוצאות לו מהפה רק ברכות.

    3. אחת הברכות המפורסמות שלו, כוללת שתי מילים שכולנו אמרנו הרבה לאחרונה – "עם כלביא". זה היה שם המבצע שבו ישראל תקפה את איראן, והמקור הוא במילים שבלק אמר עלינו בפרשה: "הֶן עָם כְּלָבִיא יָקוּם וְכַאֲרִי יִתְנַשָּׂא". הוא ראה את הכוח של עם ישראל להתנער, לקום ולהיות מה שהוא אמור להיות.

    4. ויש עוד ברכה מיוחדת שמופיעה בפרשה: "מַה טֹּבוּ אֹהָלֶיךָ יַעֲקֹב מִשְׁכְּנֹתֶיךָ יִשְׂרָאֵל". פרשנינו מסבירים שזו ברכה על המקומות הכי קדושים שיש לנו כיום – בית כנסת, בית מדרש והבית הפרטי שלנו. בלעם ראה שזה הבסיס של עם ישראל, אנחנו קיימים על היסודות הקדושים האלה, עד היום.

    5. וביום ראשון הקרוב - צום י"ז בתמוז, היום בו נפרצו חומות ירושלים. י"ז בתמוז מסמל את תחילת התקופה המכונה "בין המיצרים" או "שלושת השבועות", עד תשעה באב, יום חורבן בית המקדש.

    שבת שלום!

    続きを読む 一部表示
    27 分
  • פרשת חוקת תשפ"ה - השיעור השבועי של סיון רהב-מאיר
    2025/06/30

    איך ממשיכים בדרך, גם מול אתגרים וקשיים? פרשת השבוע, פרשת "חוקת", מלאה במסרים אקטואליים לחיינו. השיעור השבועי של סיון רהב-מאיר. מוזמנים להצטרף, מוזמנים לשתף.

    1. ברוכים הבאים לחודשי הקיץ. גם ביולי-אוגוסט. גם בחופש הגדול - יש לנו דופק שבועי, פרשת השבוע. והשבוע – פרשת חוקת, הפרשה השישית בספר במדבר.

    2. פרשת חוקת מתחילה במצווה שנקראת "פרה אדומה", שלא ברור מה הטעם והסיבה שלה. פרשנינו מסבירים כבר אלפי שנים את החשיבות של הנושא הזה: פרשת חוקת מזכירה לנו שאנחנו משתדלים כמובן ללמוד ולהבין הכול, אבל התורה היא קדושה, ואנחנו לא מקיימים רק את המצוות שאנחנו מבינים בשכל.

    3. שני צדיקים שמנהיגים את העם נפטרים בפרשה: מרים הנביאה ואהרון הכהן. הפרשה מתארת כיצד העם מתאבל על אהרון 30 יום, כיוון שהוא היה משכין שלום בין אדם לחברו ובין איש לאשתו, ונחשב לדמות אהובה במיוחד.

    4. עוד אירוע בפרשה - "מי מריבה". העם צמא ומבקש מים ומתלונן, אלוקים אומר למשה רבנו לדבר אל הסלע אבל הוא מכה אותו. מייד אחר כך משה רבנו שומע בפרשה מאלוקים שהוא לא ייכנס לארץ ישראל. כלומר, העם יצטרך להיפרד מהדור הזה של ההנהגה ולהיכנס לארץ ישראל עם מנהיג חדש, יהושע.

    5. עוד בפרשה: מלחמות ומאבקים עם כמה עמים, וגם "שירת הבאר" שהעם שר בדרך לארץ ישראל. הפרשה מתרחשת ממש ערב הכניסה לארץ, המסע במדבר מתקדם ליעד הסופי.

    שבת שלום!

    続きを読む 一部表示
    24 分
  • שיעור לפרשת קורח תשפ"ה - השיעור השבועי של סיון רהב-מאיר
    2025/06/26

    שיעור לפרשת קורח תשפ"ה - השיעור השבועי של סיון רהב-מאיר

    続きを読む 一部表示
    25 分
  • שיעור לפרשת שלח לך - השיעור השבועי של סיון רהב-מאיר
    2025/06/20

    מי מספר לך את הסיפור? מי הפרשן שלך? ומה המסר הכי חשוב מהפרשה למצב שלנו כעת? שיעור קצר של סיון רהב-מאיר לרגל המצב. פרשת שלח תשפ"ה

    続きを読む 一部表示
    22 分
  • משדר זום מיוחד לרגל המצב עם סיון רהב מאיר ואורחות - מתחדשות עם סיון רהב מאיר
    1 時間 2 分
  • שיעור לפרשת בהעלותך תשפ"ה - השיעור השבועי של סיון רהב-מאיר
    2025/06/11

    איך מתמודדים עם נפילות ומשברים בפרשה וגם בחיים? השיעור השבועי, פרשת בהעלותך, סיון רהב-מאיר.

    1. פרשת השבוע היא פרשת בהעלותך, הפרשה השלישית בספר במדבר.

    2. הפרשה מתארת את תחילת המסע של בני ישראל במדבר, אחרי כל ההכנות בפרשות הקודמות.

    3. המסע מתחיל ברצף של אירועים אופטימיים וחגיגיים: "בהעלותך את הנרות" (המצווה להדליק אור במנורה במשכן), חגיגת הפסח הראשונה אחרי יציאת מצרים, קביעת חג פסח שני למי שלא חגג את פסח במועדו, השימוש בחצוצרות כדי לקרוא לעם ועוד.

    4. אבל בפרשה מופיעות גם תלונות ומריבות של בני ישראל, שמתלוננים על המסע ועל התנאים ואפילו מביעים געגוע לארץ מצרים. לכן משה רבנו מקבל הוראה - למצוא עוד 70 אנשי רוח ולהכשיר אותם לעזור לו, כדי שיחנכו את העם ויחזקו אותו מבחינה רוחנית. בלי מוטיבציה ומשמעות, המסע לא יצליח.

    5. בין הפסוקים המפורסמים בפרשה: "קומה ה' ויפוצו אויביך, וינוסו משנאיך מפניך" (אומרים זאת עד היום כשמוציאים את ספר התורה מארון הקודש) וגם "ה' דיבר טוב על ישראל" (כך אומר בפרשה יתרו, כשהוא מתאר את העם).

    שבת שלום.

    続きを読む 一部表示
    21 分